Commercial-hengelsport
Zoeken
Zoeken

8 tips voor jouw method feeder set op de visvijver

Method feeder set

8 tips voor jouw method feeder set op de visvijver

De method feeder visserij ontwikkelt zich snel, met name door de ontwikkeling van commercial visvijvers en de lage vangsten in openbare viswateren. Het gebruik van een method feeder set op een commercial visvijver is een bijzonder vruchtbare visserij.

Hier zijn 8 basistips om deze spannende vistrip te beginnen.

Inhoud

Tip 1. Gebruik 1 tot maximaal 2 method feeder hengels tegelijkertijd.

Een fout die veel gemaakt word is om met meerdere hengels tegelijk te gaan vissen zoals mensen dit ook op openbaar viswater doen.

Vooral karpervissers zijn dit gewend om te doen deze gebruiken vaak 2 of soms wel 3 hengels tegelijk op een rodpod. Dit is bij het vissen met de method feeder op een commercial visvijver echt geen doen.

Deze manier van vissen is namelijk een hele actieve manier van vissen waarbij je om de paar minuten moet inhalen en opnieuw moet inwerpen.
Met 2 of 3 hengels zul je snel je concentratie verliezen en onnauwkeurig te werk gaan. De 1e tip is dan ook vis beter secuur met 1 hengel dan met meerdere onnauwkeurig tegelijk.

Method feeder hengel

Tip 2. Kies voor de juiste method feeder korf.

De juiste method feeder korf kiezen is een belangrijke keuze bij het samenstellen van jouw method feeder set. Belangrijk bij een method korf is de juiste presentatie van jouw voer en aas. De korf moet het aas en het voer goed vast kunnen houden tijdens de worp en wanneer het op de bodem komt moet het een mooie compacte voerstek worden.

Je hebt verschillende method feeders voor verschillende situaties, ik zal enkele voorbeelden geven wanneer ik een korf gebruik.
Bij het vissen op een harde ondergrond gebruik ik een flat bed feeder deze kun je gebruiken met zowel grondvoer als pellets of eventueel een combinatie hiervan.
Deze flat bed feeders vul je met voer door middel van een ”mould” dit is een tool bijpassend bij de korf, deze helpt je om een goed gevulde method feeder te maken waardoor je goed kan werpen en je voer en aas op de juiste manier op de bodem belanden.
Het lood aan de onderkant van deze feeders zorgt ervoor dat deze de bodem raakt en het aas en voer zich aan de bovenzijde blijft.

Wanneer ik een meer compacte voerplek wil zoals in de wintermaanden of wanneer de aanbeten voorzichter zijn kies ik voor de Middy shotgun feeder.
Dit is een unieke korf welke je kan vullen met micro pellets je kan dit wanneer je met maden vist ook combineren met maden om zo helemaal een aantrekkelijke voerstek te maken.
Het voordeel van deze feeder is dat je de pellets goed stevig kunt aandrukken en hierdoor met deze feeder op een goede afstand kunt vissen. Het mechanisme in deze korf drukt de vulling langzaam naar buiten waardoor er een perfecte en compacte voerplek ontstaat nog compacter dan bij een normale flat bed feeder.
Het voordeel dat je deze met maden/wormen kunt vullen is in de wintermaanden natuurlijk helemaal perfect, deze korf mag absoluut niet ontbreken in jouw method feeder set.

Een andere mogelijkheid om met levende maden te vissen zijn de Maggot feeders, je kunt deze vullen met levende maden en eventueel een beetje grondvoer om ze tijdens de worp in de korf te houden en ze ook extra aantrekkelijk te maken voor de vissen. De bovengenoemde method-feeders zijn allemaal in verschillende formaten en gewichten te verkrijgen van 20 tot soms wel 50 gram. Ik vis zelf vaak zo licht mogelijk in de situatie dat ik zit, op stilstaand water zoals een commercial kan dit dus al 20 gram zijn maar op een openbaar water waar stroming is dan vis ik een stuk zwaarder richting de 40 gram.

Method feeder onderlijn

Tip 3. Gebruik een bijpassende onderlijn bij je method feeder set

Welke onderlijn voor de method feeder set is de beste keuze?

Ik gebruik verschillende soorten onderlijnen voor verschillende situaties. Wanneer ik vis met maden in combinatie met de shotgun feeder wat een secure visserij is dan ga ik voor een haakmaat 16-18 en een zo dun mogelijke onderlijn zoals een 16/00.
Vis ik met een 8mm pellet op een commercial met sterke karpers dan ga ik naar een haakmaat 12 of soms wel een 10 met een onderlijn van 20/100.
Hierin blijft wel altijd belangrijk dat jouw hoofdlijn sterker is dan de onderlijn die je gaat gebruiken.
Je past dus je haakmaat en de sterkte van de onderlijn aan op de situatie waarin je bezig bent.
De lengte van de onderlijn is bij mij standaard 10cm, een hele enkele keer schakel ik over op een kortere van 8cm of een langere van 15 cm maar dit komt bijna nooit voor.
Er zijn vele soorten mogelijkheden om je aas te bevestigen, de bekendste is een onderlijn met baitband dit is een rond elastiekje waarin je een harde pellet, boilie, wafter of pop-up kunt bevestigen.
Andere mogelijkheden zijn de las-soo onderlijnen een hele makkelijke manier om ook de harde aassoorten te bevestigen, fast-stop onderlijnen voor zacht aas zoals mais en meat, onderlijnen met spike voor aas zoals een boilie of wafter welke je hierop kunt drukken.

Tip 4. Grondvoer, pellets en aas zijn belangrijke items in je method feeder set

Een gouden formule voor voer en aas waar jij 100% zeker vis mee vangt bestaat niet! Je zult moeten gaan experimenteren met verschillende producten, zelf heb ik altijd grondvoer en pellets bij me.
Grondvoer ook nog in verschillende smaken de ene dag werkt voer X beter en de 2e dag wil dit soms niet werken en schakel ik door naar voer Y. Geen dag, geen water en soms zelfs geen uur is hetzelfde.
Wie heeft het nou niet gehad dat je lekker zat te vangen en dat het opeens helemaal stil valt?
Dit is het moment dat jij moet kunnen schakelen en op zoek moet naar een  alternatief wat de vis wel aantrekt.
Ik ga je dus ook niet een merk of een product aanraden maar je vertellen dat je meerdere opties bij je moet hebben in het liefst verschillende geuren.
Op deze manier moet jij in iedere situatie wel een vis kunnen vangen.

Tip 5. Gebruik een hoofdlijn van nylon

Vis altijd met een goed afzinkende nylon hoofdlijn, de dikte kun je in variëren tussen de 16/100 en 28/100 net naar de grote vis en obstakels je in het water kunt verwachten.
De nylon vislijn zinkt goed naar de bodem en volgt goed de contouren hiervan het zal de vis dus niet opvallen dat er een vislijn door het water ligt en door de elastische eigenschappen van nylon heb je ook minder lossers dan dat je zou kunnen krijgen bij een gevlochten vislijn. Deze mag dus zeker niet ontbreken in je method feeder set.

Tip 6. Werp regelmatig opnieuw in

Vissen met de method feeder is niet even lekker achteruit hangen met een hengeltje.  Wanneer je succesvol wilt zijn moet je zeer actief vissen en geconcentreerd blijven.

Bij deze visserij is een van je belangrijkste tools een stopwatch hierop stel je een timer in op bijvoorbeeld 5 min. Wanneer de timer afloopt haal je in, vul je de method feeder en werp je opnieuw op je voerstek.
Dit blijf je doen ook al vang je geen vis, je moet de vis aantrekken en zorgen dat er voer op je stek blijft liggen.

Naast het opnieuw inwerpen hou je ook de top in de gaten en kijk je of je lijnzwemmers krijgt en op welke tijd dit is op je stopwatch op een gegeven moment kun je een patroon ontdekken en hierop ook inspringen. Zie je bijvoorbeeld een aantal keer op 3 min de vis door je lijn zwemmen haal dan een keer in na 3 en halve minuut en werp opnieuw hierdoor hou je misschien meer voer op de stek en zorg je dat de vis er blijft.

Zoals je leest is dit een visserij waarbij je lekker in de weer kan blijven en je logisch moet blijven nadenken.

Feeder vissen
Method feeder aas

Tip 7. Gebruik klein aas

Klein aas heeft zichzelf al bewezen doordat de aantallen met gevangen vissen veel hoger zijn dan dat je zou vissen met groot aas.

Bij het method feeder vissen is het gebruik van klein aas succesvol doordat de vis aast in kleine deeltjes van jouw grondvoer of micro pellets hierdoor pakken ze een klein aas makkelijker op dan een groot aas.

Klein aas geeft je ook de kans om behalve karpers kleinere vissoorten te vangen zoals brasem en zeelt deze vissen zou je niet vangen met grote aassoorten. 
Hou je aas dus klein en vang grotere aantallen met vissen. 

Tip 8. Vis secuur en hou je voerplek compact

Bij de method feeder visserij wil je een zo compact mogelijke voerplek maken om op deze manier alle vis vlakbij je aas en haak te krijgen en vooral te houden.

Je kunt deze voerplek zo compact krijgen door het gebruik van de lijnclip op de vismolen, deze lijnclip zorgt ervoor dat je iedere keer op dezelfde afstand werpt.

Hoe werkt dit? Je zoek een visstek op en werpt hierna toe. Wanneer je goed ligt, borg je de vislijn achter je lijnclip op je vismolen, hierna werp je nog een keer om te controleren of je zo op de juiste plek blijft vissen.

Wanneer je dit op deze manier doet hou je de voerplek compact en de vissen dicht in de buurt van jouw aas en haak op deze manier zorg je er zelf voor dat je veel meer vissen gaat vangen.

Hopelijk ben je met deze 8 gouden tips goed op weg geholpen en heb jij straks je ideale method feeder set samengesteld! Neem ook eens kijkje in onze shop waar je alle producten vindt die we hebben benoemd. Klik op onderstaande button

 

Middy shotgun
Carlo commercial hengelsport

Meer weten over method feeder vissen?

Ik help je graag verder! Stuur mij gerust een berichtje via whatsapp, mail of bel! 

Daarnaast zijn wij te volgen via Facebook, Instagram en Youtube waar we allerlei tips en trics voor de echte visfanaat delen.

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang handige tips en mooie aanbiedingen in je inbox. Wees gerust, we houden zelf ook niet van spammen :)

Bekijk ook onze andere blogs vol tips en trics!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media

Populaire Blogs:

Krijg als eerste alle updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Categories

On Key

Related Posts

8 tips voor jouw method feeder set op de visvijver

Method feeder set

8 tips voor jouw method feeder set op de visvijver

De method feeder visserij ontwikkelt zich snel, met name door de ontwikkeling van commercial visvijvers en de lage vangsten in openbare viswateren. Het gebruik van een method feeder set op een commercial visvijver is een bijzonder vruchtbare visserij.

Hier zijn 8 basistips om deze spannende vistrip te beginnen.

Inhoud

Tip 1. Gebruik 1 tot maximaal 2 method feeder hengels tegelijkertijd.

Een fout die veel gemaakt word is om met meerdere hengels tegelijk te gaan vissen zoals mensen dit ook op openbaar viswater doen.

Vooral karpervissers zijn dit gewend om te doen deze gebruiken vaak 2 of soms wel 3 hengels tegelijk op een rodpod. Dit is bij het vissen met de method feeder op een commercial visvijver echt geen doen.

Deze manier van vissen is namelijk een hele actieve manier van vissen waarbij je om de paar minuten moet inhalen en opnieuw moet inwerpen.
Met 2 of 3 hengels zul je snel je concentratie verliezen en onnauwkeurig te werk gaan. De 1e tip is dan ook vis beter secuur met 1 hengel dan met meerdere onnauwkeurig tegelijk.

Method feeder hengel

Tip 2. Kies voor de juiste method feeder korf.

De juiste method feeder korf kiezen is een belangrijke keuze bij het samenstellen van jouw method feeder set. Belangrijk bij een method korf is de juiste presentatie van jouw voer en aas. De korf moet het aas en het voer goed vast kunnen houden tijdens de worp en wanneer het op de bodem komt moet het een mooie compacte voerstek worden.

Je hebt verschillende method feeders voor verschillende situaties, ik zal enkele voorbeelden geven wanneer ik een korf gebruik.
Bij het vissen op een harde ondergrond gebruik ik een flat bed feeder deze kun je gebruiken met zowel grondvoer als pellets of eventueel een combinatie hiervan.
Deze flat bed feeders vul je met voer door middel van een ”mould” dit is een tool bijpassend bij de korf, deze helpt je om een goed gevulde method feeder te maken waardoor je goed kan werpen en je voer en aas op de juiste manier op de bodem belanden.
Het lood aan de onderkant van deze feeders zorgt ervoor dat deze de bodem raakt en het aas en voer zich aan de bovenzijde blijft.

Wanneer ik een meer compacte voerplek wil zoals in de wintermaanden of wanneer de aanbeten voorzichter zijn kies ik voor de Middy shotgun feeder.
Dit is een unieke korf welke je kan vullen met micro pellets je kan dit wanneer je met maden vist ook combineren met maden om zo helemaal een aantrekkelijke voerstek te maken.
Het voordeel van deze feeder is dat je de pellets goed stevig kunt aandrukken en hierdoor met deze feeder op een goede afstand kunt vissen. Het mechanisme in deze korf drukt de vulling langzaam naar buiten waardoor er een perfecte en compacte voerplek ontstaat nog compacter dan bij een normale flat bed feeder.
Het voordeel dat je deze met maden/wormen kunt vullen is in de wintermaanden natuurlijk helemaal perfect, deze korf mag absoluut niet ontbreken in jouw method feeder set.

Een andere mogelijkheid om met levende maden te vissen zijn de Maggot feeders, je kunt deze vullen met levende maden en eventueel een beetje grondvoer om ze tijdens de worp in de korf te houden en ze ook extra aantrekkelijk te maken voor de vissen. De bovengenoemde method-feeders zijn allemaal in verschillende formaten en gewichten te verkrijgen van 20 tot soms wel 50 gram. Ik vis zelf vaak zo licht mogelijk in de situatie dat ik zit, op stilstaand water zoals een commercial kan dit dus al 20 gram zijn maar op een openbaar water waar stroming is dan vis ik een stuk zwaarder richting de 40 gram.

Method feeder onderlijn

Tip 3. Gebruik een bijpassende onderlijn bij je method feeder set

Welke onderlijn voor de method feeder set is de beste keuze?

Ik gebruik verschillende soorten onderlijnen voor verschillende situaties. Wanneer ik vis met maden in combinatie met de shotgun feeder wat een secure visserij is dan ga ik voor een haakmaat 16-18 en een zo dun mogelijke onderlijn zoals een 16/00.
Vis ik met een 8mm pellet op een commercial met sterke karpers dan ga ik naar een haakmaat 12 of soms wel een 10 met een onderlijn van 20/100.
Hierin blijft wel altijd belangrijk dat jouw hoofdlijn sterker is dan de onderlijn die je gaat gebruiken.
Je past dus je haakmaat en de sterkte van de onderlijn aan op de situatie waarin je bezig bent.
De lengte van de onderlijn is bij mij standaard 10cm, een hele enkele keer schakel ik over op een kortere van 8cm of een langere van 15 cm maar dit komt bijna nooit voor.
Er zijn vele soorten mogelijkheden om je aas te bevestigen, de bekendste is een onderlijn met baitband dit is een rond elastiekje waarin je een harde pellet, boilie, wafter of pop-up kunt bevestigen.
Andere mogelijkheden zijn de las-soo onderlijnen een hele makkelijke manier om ook de harde aassoorten te bevestigen, fast-stop onderlijnen voor zacht aas zoals mais en meat, onderlijnen met spike voor aas zoals een boilie of wafter welke je hierop kunt drukken.

Tip 4. Grondvoer, pellets en aas zijn belangrijke items in je method feeder set

Een gouden formule voor voer en aas waar jij 100% zeker vis mee vangt bestaat niet! Je zult moeten gaan experimenteren met verschillende producten, zelf heb ik altijd grondvoer en pellets bij me.
Grondvoer ook nog in verschillende smaken de ene dag werkt voer X beter en de 2e dag wil dit soms niet werken en schakel ik door naar voer Y. Geen dag, geen water en soms zelfs geen uur is hetzelfde.
Wie heeft het nou niet gehad dat je lekker zat te vangen en dat het opeens helemaal stil valt?
Dit is het moment dat jij moet kunnen schakelen en op zoek moet naar een  alternatief wat de vis wel aantrekt.
Ik ga je dus ook niet een merk of een product aanraden maar je vertellen dat je meerdere opties bij je moet hebben in het liefst verschillende geuren.
Op deze manier moet jij in iedere situatie wel een vis kunnen vangen.

Tip 5. Gebruik een hoofdlijn van nylon

Vis altijd met een goed afzinkende nylon hoofdlijn, de dikte kun je in variëren tussen de 16/100 en 28/100 net naar de grote vis en obstakels je in het water kunt verwachten.
De nylon vislijn zinkt goed naar de bodem en volgt goed de contouren hiervan het zal de vis dus niet opvallen dat er een vislijn door het water ligt en door de elastische eigenschappen van nylon heb je ook minder lossers dan dat je zou kunnen krijgen bij een gevlochten vislijn. Deze mag dus zeker niet ontbreken in je method feeder set.

Tip 6. Werp regelmatig opnieuw in

Vissen met de method feeder is niet even lekker achteruit hangen met een hengeltje.  Wanneer je succesvol wilt zijn moet je zeer actief vissen en geconcentreerd blijven.

Bij deze visserij is een van je belangrijkste tools een stopwatch hierop stel je een timer in op bijvoorbeeld 5 min. Wanneer de timer afloopt haal je in, vul je de method feeder en werp je opnieuw op je voerstek.
Dit blijf je doen ook al vang je geen vis, je moet de vis aantrekken en zorgen dat er voer op je stek blijft liggen.

Naast het opnieuw inwerpen hou je ook de top in de gaten en kijk je of je lijnzwemmers krijgt en op welke tijd dit is op je stopwatch op een gegeven moment kun je een patroon ontdekken en hierop ook inspringen. Zie je bijvoorbeeld een aantal keer op 3 min de vis door je lijn zwemmen haal dan een keer in na 3 en halve minuut en werp opnieuw hierdoor hou je misschien meer voer op de stek en zorg je dat de vis er blijft.

Zoals je leest is dit een visserij waarbij je lekker in de weer kan blijven en je logisch moet blijven nadenken.

Feeder vissen
Method feeder aas

Tip 7. Gebruik klein aas

Klein aas heeft zichzelf al bewezen doordat de aantallen met gevangen vissen veel hoger zijn dan dat je zou vissen met groot aas.

Bij het method feeder vissen is het gebruik van klein aas succesvol doordat de vis aast in kleine deeltjes van jouw grondvoer of micro pellets hierdoor pakken ze een klein aas makkelijker op dan een groot aas.

Klein aas geeft je ook de kans om behalve karpers kleinere vissoorten te vangen zoals brasem en zeelt deze vissen zou je niet vangen met grote aassoorten. 
Hou je aas dus klein en vang grotere aantallen met vissen. 

Tip 8. Vis secuur en hou je voerplek compact

Bij de method feeder visserij wil je een zo compact mogelijke voerplek maken om op deze manier alle vis vlakbij je aas en haak te krijgen en vooral te houden.

Je kunt deze voerplek zo compact krijgen door het gebruik van de lijnclip op de vismolen, deze lijnclip zorgt ervoor dat je iedere keer op dezelfde afstand werpt.

Hoe werkt dit? Je zoek een visstek op en werpt hierna toe. Wanneer je goed ligt, borg je de vislijn achter je lijnclip op je vismolen, hierna werp je nog een keer om te controleren of je zo op de juiste plek blijft vissen.

Wanneer je dit op deze manier doet hou je de voerplek compact en de vissen dicht in de buurt van jouw aas en haak op deze manier zorg je er zelf voor dat je veel meer vissen gaat vangen.

Hopelijk ben je met deze 8 gouden tips goed op weg geholpen en heb jij straks je ideale method feeder set samengesteld! Neem ook eens kijkje in onze shop waar je alle producten vindt die we hebben benoemd. Klik op onderstaande button

 

Middy shotgun
Carlo commercial hengelsport

Meer weten over method feeder vissen?

Ik help je graag verder! Stuur mij gerust een berichtje via whatsapp, mail of bel! 

Daarnaast zijn wij te volgen via Facebook, Instagram en Youtube waar we allerlei tips en trics voor de echte visfanaat delen.

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang handige tips en mooie aanbiedingen in je inbox. Wees gerust, we houden zelf ook niet van spammen :)

Bekijk ook onze andere blogs vol tips en trics!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

On Key

Related Posts

Winkelwagen0
Er staan geen producten in de winkelwagen
Verder winkelen
Chat openen
1
Kan ik je helpen?
Hallo,
Kan ik je helpen?