Een onverwachte visdag

Een visdag met de Method feeder.

Maandag morgen 1 Mei 2019 de wekker staat om 06.30 de dag was ingepland om aan de webshop te werken. Er lagen nog een aantal producten op de plank die nog niet online stonden.

Ik trek het gordijn open in de woonkamer en een heerlijk ochtendzonnetje komt me te gemoed er komt een gevoel over me heen die iedere visser kent VISDRANG….
Ik loop zachtjes naar boven om mijn dochter nog niet te wekken en zeg tegen mijn vrouw dat ik mijn visspullen in ga laden en er even lekker een paar uurtjes op uittrek.

Dan de vraag waar ik naartoe zal rijden, de drang om wat karpers te vangen is groot dus zal ik naar de bekende visvijver in Lelystad rijden of gewoon in de te regio blijven ?
Mijn vrouw gaf aan het leuk te vinden nog even langs te komen met onze kleine meid die het de laatste tijd steeds meer over vissen heeft 😊.
Hierdoor besloten om in de regio te gaan vissen.

Snel wat spullen in de auto, een beslissing genomen om alleen de methodfeeder hengel mee te pakken.
Het water waar ik naartoe ga is een park met een grote visvijver en een slotenstelsel eromheen van een meter of 15 breed.
De hengel die meegaat is een Frenzee FXT 9ft Feeder een lekkere korte lichte stok die toch strak genoeg is om een karper te kunnen drillen.
In dit park zit flink wat kleinere karper en het plan is dan ook om hier naar op jacht te gaan.

Een onverwachte visdag 1

Aan de waterkant aangekomen allereerst mijn voer klaar gemaakt.
Het voer voor vandaag bestaat uit Evezet Red Fruit methodvoer welke ik gecombineerd heb met Evezet commercial xxl pellets van 2mm.
De pellets heb ik 2 minuten onder water laten staan om deze vol te laten zuigen, na deze 2 minuten het water afgegoten in een apart bakje zodat ik deze later eventueel kan gebruiken om de boel nog extra te bevochtigen.
Dit water bewaar ik omdat de pellets geur en smaak afgeven.
Aan de vochtige 2mm pellets voeg ik een flinke scheut grondvoer toe zodat hier een mooi gemengd attractief voer ontstaat.
Hiernaast zet ik een bakje met pellets van 4 en 6 mm neer die ik met de katapult bij voer.

Mijn hengel bouw ik op met een Maver elasticated method feeder van 25 gram dit is voldoende omdat ik geen grote afstanden hoef te gooien en ik voorzichtig wil starten met voer brengen.
De onderlijn wordt een Maver invincible onderlijn met een baitband zodat ik gemakkelijk de 8mm Marukyu pellets aan de baitband kan vissen.

Tijdens het opbouwen van de visstek begin ik al om met regelmaat de 4 en 6 mm pellets naar de visplek te schieten.
Wanneer alles klaar staat stel ik een timer op mijn telefoon in op 4 minuten dit doe ik om zo regelmatig een nieuwe method korf naar de voerplek te gooien en bij te houden hoelang de aanbeten op zich laten wachten.

Een onverwachte visdag 4

Na het eerste half uur zonder aanbeten zo gevist te hebben de timer verzet naar 6 minuten om te kijken of dit meer vis op zou kunnen brengen.
Bij de 2e worp bleek dat dit een juiste keuze was want na 4 en halve minuut werd de top flink krom getrokken de vis ging er hard vandoor dit duidt op dit water vaak op een kleine karper maar ook dit is met de Frenzee hengel een leuke sport.
En inderdaad een leuke felle kleine rakker van een cm of 30 die ik in het schepnet land.
Vanaf het begin van de vissessie heb ik na iedere worp die ik doe ook een andere visplek beschoten met pellets dit blijf ik ook constant herhalen om zo het laatste half uur nog wat extra vissen te scoren.
De gemaakte voerplek begint te lopen en de aanbeten volgen nu sneller en ik vang op deze manier een vis of 9.
Rond 12.00 komen mijn vrouw en dochter aan en is het serieuze vissen afgelopen maar gelukkig krijg ik zeer goede hulp van mijn dochter van 2 en half die mijn voer roert en de katapult vult met pellets maar ook met haak aas hahaha.
Tijd om te picknicken en te voetballen.

Een onverwachte visdag 5


Na de lunch toch mijn bonus stek nog even bevissen, na een half uurtje de moed opgegeven dat hier nog een vis vanaf gaat komen.
Ik heb in gedachten dat deze werk ochtend toch een heerlijke vis ochtend is geworden in prachtig weer en ik heerlijk heb kunnen genieten.
Daar is vissen tenslotte ook voor ontspanning en plezier !

Maar tijdens het opruimen en schoonmaken van alle visspullen trok mijn hele hengel krom en tijdens de drill voelde het al alsof er een mooie bonus vis op de kant kwam.
Mijn dochter stond al juichend aan de kant en gelukkig kon ik deze mooie karper landen.
Een leuke vis en de dag zo perfect afgesloten.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn vangst verslag te lezen en een idee gekregen hebben hoe mijn aanpak tijdens het vissen met de method feeder gaat.
Vindt jij het leuk om jouw vangstverslag ook op deze website te hebben staan stuur deze dan op naar info@commercial-hengelsport.nl en ik zal deze plaatsen.
Ook voor andere vragen ben ik hier te bereiken.

Carlo van der Ploeg

www.commercial-hengelsport.nl

1 gedachte over “Een onverwachte visdag

  1. Wat een leuk stukje, Duidelijke uitleg ook wat en hoe te gebruiken. Snel spullen bestellen bij jouw webshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Goedendag, kan ik ergens mee helpen?
Powered by