Vraag en antwoord vissen met de Method feeder

Vissen met de method feeder

In dit artikel beantwoord ik al jullie vragen met betrekking tot het vissen met de method feeder.
Heb jij een vraag waar je graag een antwoord op wilt stuur deze dan in naar info@commercial-hengelsport.nl dan zal ik deze z.s.m beantwoorden en wanneer deze vraag voor meerdere mensen zou kunnen gelden plaats ik hem ook op deze pagina.

 

Allereerst wil ik je meegeven dat ik bijna nooit op 1 visstek gok, vaak voer ik meerdere stekken aan en houdt ik deze bij door bijvoorbeeld pellets of mais naar deze voerplekken te schieten.
Dit schieten doe ik met een catapult.
Hierdoor kan je snel overschakelen naar een andere voerstek op het moment dat je eerste voerstek niet meer loopt en/of hier geen teken van vis meer te vinden is.


Het loont soms ook de moeite om een stek even met rust te laten door hier enige tijd niet te vissen maar wel te blijven voeren, hierdoor krijgen de vissen weer vertrouwen op hun voerplaats en vang je er later weer makkelijker vis.


Terug naar het antwoord: 

Hoe bepaal ik mijn visstek?


Wanneer ik op een stek aankom kijk ik eerst boven het water of ik bijzonderheden zie zoals bijvoorbeeld een brug, een overhangende boom of een lelies in het water.

Op deze plekken houdt de vis zich vaak op en dit is dan ook een hotspot om te gaan bevissen.
Ook onderwater moet het kloppen! wanneer je gaat vissen bij deze hotspot maak dan je hengel klaar met hieraan alleen een loodje (of een lood vervanger).
Werp deze naar je stek en voel hoe de bodem hier aanvoelt en kijk ook wat de diepte hier is door het aantal seconden bij te houden dat je loodje zinkt.
Wanneer het loodje de bodem raakt voel je in je hengel of die een bagger bodem raakt is of een hard stuk grond.
Je kan jezelf voorstellen dat wanneer je met een gewichtige methodfeeder korf in een bagger bodem aan het vissen bent deze een stuk zal gaan wegzakken en dit dus minder effectief is dan dat deze op een mooie harde zandbodem gepresenteerd zal gaan worden.
Wanneer je bij een water aan komt en er geen hotspots te vinden zijn boven het water of niet voldoende naar je zin kijk dan ook eens onderwater naar bijzonderheden.
Dit doe je weer door middel van het gemonteerde loodgewichtje op diverse plekken in te werpen en zo opzoek te gaan naar bijvoorbeeld een talud, een hard stuk grond tussen de bagger, een kuil of juist een heuvel.
Om dit soort dingen te gaan voelen moet je rustig de tijd nemen in het begin heeft niet iedereen meteen door wat er onderwater gebeurt maar trek er eens een middagje op uit met alleen je hengel en een loodgewichtje en leer jezelf  om een bodem te ‘’lezen’’ onderwater, dit zal je in de toekomst heel veel plezier en vis opleveren.
Wanneer je een visstek gevonden hebt zet je lijn dan op de lijnclip en probeer nu nog eens naar deze zelfde plek te werpen.
Voelt de bodem nu nog steeds hetzelfde aan en ligt het loodje op de plek waar jij wilt gaan vissen?
Maak dan je hengel klaar door een method korf te monteren(Hoe dit moet lees je hier).
En ga vissen!
Veel vis en vangplezier.

Dit is een vraagstuk waar we een hele tijd over kunnen schrijven en discussiëren, dit maakt het ook extra leuk maar ook lastig.
Allereerst aan wat voor water ben je en wat voor vis kun je hier gaan verwachten?
Ben je op een openwater waar voornamelijk voorns gevangen gaan worden dan moet je niet een 20mm boilie gaan monteren.
Ten 2e kijken we naar de tijd van het jaar in de winter is bijvoorbeeld een made een heel goed aas om te gebruiken en in de zomer kan je vaak wat meer los met kleine boilies 6-10mm, wafters, pop-ups enz.
Ik zal enkele voorbeelden erbij pakken en zo jullie proberen mee te nemen in mijn aas keuzes.
Op een mooie zomerdag van rond de 24 graden kom ik op een openbaar water welke ongeveer 1,5-2m diep is, ik weet dat hier een divers bestand aanwezig is van kleine kroes karpertjes, brasem, zeelt, voorn en wat grotere karpers.
Het materiaal wat gebruikt gaat worden is dus allemaal meer dan stevig genoeg om breuken te voorkomen bij een stevigere vis.
Het aasplateau vul ik met 6 en 8mm pellets uit een kilo zak van Evezet, deze gebruik ik om bij te schieten naar de voerplek om zo de vis aan te trekken en aanwezig te houden.
Verder heb ik een potje met verschillende kleuren boilies en een potje met verschillende kleuren pop-ups staan van het merk Ringers, deze potjes vindt ik handig omdat je allerlei kleuren opties bij je hebt.
Ook een potje met mais uit de supermarkt heb ik openstaan deze gebruik ik ook door het klaargemaakte voer maar deze kan ik eventueel ook inzetten als haakaas.
Als haak aas begin ik met een Marukyu pellet van 8mm in dit geval de oranje kleur.
De oranje kleur heeft niet een speciale reden maar daar heb ik een goed gevoel bij. Vertrouwen in de producten waar je mee vist is heel belangrijk anders blijf je maar twijfelen ofdat je het wel goed aan het doen bent.
Wanneer deze niet vlot genoeg vis vangt schakel ik over naar een ander haakaas dit keer een pop-up om zo net wat boven de bodem te vissen en deze pop-ups worden ook gemakkelijker door een vis naar binnen gezogen.
Zo blijf je de hele dag door zoeken naar het juiste aas waar je mee vangt maar ook blijft vangen.
Dit zal per dag per water verschillen ik kan je nu dus niet het ideale haakaas geven maar wel kan ik je een tip meegeven: zorg dat je voldoende keuze mee hebt maar hou het simpel ga niet teveel gekke trucs uithalen en houdt het overzichtelijk want wanneer je teveel keuzes meeneemt houdt jezelf ook geen overzicht meer.

Aas in de winter op een commercial water.
Wanneer je in de winter gaat vissen kan ook de keuze van je aas wat anders zijn dan in de zomer.
Vaak voer je minder op je stek maar biedt je ook wat kleiner aas aan. Denk hierbij aan 8mm boilies, 4mm pellets, maden en ook nog steeds de supermarkt mais.
In de winter kan je nog steeds los in kleuren en smaken, maar ook hier geldt weer hou het overzichtelijk voor jezelf geef de vissen soms ook wat de tijd, varieer in tijden dat het aas in het water ligt en zoek zo naar de “sleutel’’ van dat moment op het water.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Goedendag, kan ik ergens mee helpen?
Powered by